Info

Above the ancient volcanoes
Slide your wings under the carpet of the wind
Travel, travel, eternally

Travel, travel, fly to the highest heights
Above the capitals, fatal ideas
Look at the ocean

Jäämatka on kolmipäiväinen rituaalinen vaellusesitys yhden kokijan kanssa kerrallaan. Matka alkaa Helsingistä ja päättyy Jäämerelle.

Matkalainen saa mukaansa oppaan ja kanssa kulkijan. Matkaa jaksottavat sielua huokoistavat pysähdykset ja yöksi leiriytyminen. Jäämatka on siirtymäriitti, sielunvaellus ja puhdistautuminen. Matka on summaus kaikkein tärkeimmistä asioista, jotka pitävät pinnalla ja joiden turvin on toivoa ja uskoa. Jäämatka on esitys sielun kirkastamiseksi.

Jäämatka syntyy rakkaudesta autossa istumiseen, kyydissä oloon, lähtemiseen, tuuleentumiseen ja roadmovie-genreen. Se jättää haikeat jäähyväiset katoavalle kansanperinteelle, yksinäisen kulkijan automatkalle, tuoden kipeästi esille jatkuvan kasvun seuraukset, kuten arktisten alueiden lämpenemisen ja alueen resursseista käytävän kilpajuoksun.

Tavoitteena Helsinki–Jäämeri-linkin avaaminen, katkenneiden (mentaalisten ja konreettisten) yhteyksien korjaaminen ja uudelleen solmiminen. Sekä laajemman, yhteisen tajunnan rakentaminen Arktikselta etelään.

Ensi-aamu 22.5.
7 matkaa touko-heinäkuussa.

Työryhmä: Lauri Antti Mattila, Esa-Matti Smolander, Juhani Haukka, Sari Paljakka, Sanna Uuttu ja Samuli Lehto (taiteellinen koodaus).
Tuotanto: työryhmä yhteistyössä Esitystaiteen
seuran kanssa.
Jäämatkaa tukevat Koneen säätiö ja Esitystaiteen seura. Yhteistyössä: Helly Hansen ja K-supermarket Jakomäki

Travel, travel, further than the night and the day
Travel, in spaces unheard of by love
Travel, travel, on the sacred waters of an Indian river
Travel, and never come back
(Voyage, voyage, Desireless)

Advertisement