OK11

There is no time. Ei ole aikaa

37640501010_4af7e28ab5_k

37177775733_409137084d_k.jpg

(Esitysinstallaatio Oksasenkatu 11 -galleriassa 13.9.-1.10.2017)

Mipt-ryhmän There is no time. Ei ole aikaa. oli ajan antamiseen perustuva pyhiinvaelluskone. Auraattinen pyhä kone ja tila tarjosi käyttäjälleen mahdollisuuden pyhiinvaellukseen, hiljentymiseen ja poissaoloon galleriatilassa.
Esitysinstallaatio koostui odotuksista, vaelluksista, tauoista, peseytymisestä, levosta ja rukouksesta. Se on osa esityskokonaisuutta, joka etsii ja perustaa taiteen tärkeyttä henkilökohtaisen merkittävyyden tilana sekä avaa uudentyyppisiä kokijalähtöisiä näyttämöjä.

Installaation kasvualustana toimivat Jäämatka-esityksen aineelliset ja henkiset jäljet.
Resepti

Tilaan tullessa vieras kirjautuu vastaanottotiskillä ja määrittelee paljonko aikaansa Jumalalle* haluaa luovuttaa (min.20 min). Vieras sitoutuu viettämään tilassa vähintään tuon ajan. Tuo mukanasi hyvän kokoinen kivi. Lisäksi tuo mukanasi hammasharja ja muki. Myös hedelmiä saa tuoda yhteiseen pöytään. Halutessasi voit varata pyhiinvaellusajan ennakkoon, osoitteesta: jaamatkaposti@gmail.com!

Vapaa pääsy.

MIPT (lyh.Macchina Internazionale Pellegrinaggio Töölö, suom. Töölön Kansainvälinen Pyhiinvaelluskone) = Juhani Haukka, J. K., Lauri Antti Mattila, Sari Paljakka ja Esa-Matti Smolander.

*ymmärrettynä miten sen kukakin itselleen määrittelee, monikollisenä tai
yksiköllisenä, tuttuna tai tuntemattomana. Jumala voi olla esim. Kaikki-ne-työt-ja-asiat-jotka-pitäisi-tehdä-ja-muistaa.

End of Time.
Ajan loppu.
Ei ole aikaa.
There is no time.
Aika on loppu.
“Aika on vain joki, jossa me kalastelemme.”

Kuvat: Juhani Haukka

Advertisement